Ressource enseignant - Médiagraphie



Contenu

Ressources écrites

CARLE, R. (16 sept. 1999). « Physical and chemical stability of ATBC-Drinks », Fruit processing. « Fonctionality with taste », Foods ingredients and analysis international, p. 19-24.

GIESE, J. (sept. 1995). « Developments in beverage additives », Food Technology, p. 64-72.

HOLLINGSWORTH, P. (août 1997). « Beverages : Redefining New Age », Foodtechnology, vol. 51, no 8, p. 44-51.

HOLLINGSWORTH, P. (nov. 2000). « Functional beverage juggernaut faces tighter regulations », Foodtechnology, vol. 54, no 11, p.50-54.

ST-LAURENT, S. (juil.-août 2001). « Les techno-boissons, nouveau carburant des gens actifs », Le monde alimentaire, p. 14.


Ressources audiovisuelles et informatiques

http://www.erowid.org/smarts/smarts_drinks_faq.shtml

http://www.redbull.com/

http://www.prolytesports.com/

http://www.entraineur.ch/nutrition/energisantes.htm

http://www.afssa.fr/Documents/NUT2000sa0191.pdf